BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

27.7.2010

Linkkejä pentujen kuviin

Enpäs sitten huomannut laittaa linkkiä kuviin, ja muutenkin on vähän jäänyt kuvien lisäily tuonne iceolives.otukset.fi sivustoon joten tässä tulee nyt pari linkkiä josta löytyy kuvia.





25.7.2010

Ja sitten niitä pienempiä

Ensin isommat nyt pienemmät :)

Huomenna tulee pennuille 10 viikkoa elämää täyteen. Ja vauhdilla sitä viettävätkin. Kaikki ovat kasvaneet kivasti, HippiPippi (etsii edelleen kutsumanimeä, mulla on vähän ideat vähissä) ja Bond oli viime punnauksella jo reippahasti yli kilon ja loput tytsit tulee siellä hyvin perässä.
Mitään erikoista tässä ei ole nyt tapahtunut. Pennut saivat nyt ensimmäistä kertaa oikein lihanpaloja, ovat märkäruoan seassa kyllä lihaa syöneet lähinnä jauhelihan muodossa, ja hyvin teki kauppansa nekin. Alkoi vain itseä naurattaa kun ostan kissoille kalkkunaleikettä itse syön mitä sattuu --- tosin en kyllä syö kalkkunaa ja kanaakin harvoin niin mitäpä siinä ;)

Ekan rokotuksen piti olla huomenna mutta nämä sitten saivat valitettavasti pienen kesäflunssan ja olivat tuossa antibioottikuurilla niin rokotusta jouduttiin nyt siirtämään. Ajankohtaa ei ole vielä tiedossa koska rokotus toteutetaan, eläinlääkäri jää lomalle parin viikon päästä joten eka rokotus ainakin tähdätään ennen sitä tapahtuvaksi. Tehoste ja sirutus ym luultavammin menee sitten ell loman jälkeiseen aikaan. Eli luovutus siis siirtyy reilusti syyskuun puolelle jos koteja alkaa ilmestymään. Mutta eipä sillä kauheasti merkitystä koska kaikki pennut on vielä varattavissa, ja tämä on eka takapakki tän pentueen kanssa (jos ei syntymätapaa lasketa) niin olen ihan tyytyväinen *koputtaa puuta* varmuuden vuoksi.

Sitten niitä kuvia ja kunnon pläjäys tuleekin :) Ei mitään kauhean hyviä, kauhean vaikeita kuvattavia varsinkin jos haluais että olisivat yksin siinä kuvassa... Tai sitten ne nukkuu ja kuvat on ihan tylsiä :D

Hate 2 B Nice ihanien vihreiden silmiensä kanssa.
Kummallakin itämaisista on hyvät vihreät silmät, samoin naamiolla hyvät siniset - mikä tosin näkyy tosi harvasta kuvasta kun salama tekee niistä punaiset. Etsii lähinnä lemmikki/näyttelykastraatti kotia, mutta miksei myös kasvatukseenkin.


KarmaKiller, Tytti Venlantytär ei voi erehtyä kuka on emo :D Täytyy sitä aina välillä tulla emonsa kopioita pentueeseen, tässä nyt Tytti ja Ellillä oli L-pentueen Taika (joka on tavoiltaankin Elli-kopio). Lemmikki/näyttely/kasvatus.

Razorblade Kiss, täplätyttö joka on taas lähes kopio sedästään eli Pokerista :D Tosin sukupuoli on eri ;) Hyvät täplät koko kropassa ja pentueen paras profiili. Tykkää olla kauheasti vieressä.
Lemmikki/näyttely/kasvatus


SuperBlond, Bondinakin tunnettu hulivili poika joka hiukan kyllä jää siskojensa jalkoihin.. Hyvin kollimainen, huomaa heti että se on poika rakenteeltaan. Bond etsii lemmikki/näyttelykastraatti kotia. Hassua mun mielestä on että poika on pentueen tyypittömin vaikka kollit on yleensä tyypikkäämpiä kuin tytöt.

Ja tämä, TriggerHippie. Miks mä päätin pahimman näistä pitää kotona :D Pahin purija ja mun kiusaaja, sekä muiden.. Väri ei oo muuttunut miksikään, muuta kuin että häntä on paljastanut sen tabbyksi, niin raitaa niin raitaa löytyy. Edelleenkään en erota sen kropan värejä eli missä menee valkoista ja missä naamioväriä, ainoat paikat on päässä korvat ja nenä ja nenänvarsi. Parissa anturassa on väriä, muuten ovat vaaleanpunaiset. Mut kait se sitten joskus selviää, sen rekkarit menee jossain vaiheessa vaihtoon koska olen sen solidiksi rekannut mutta luulen että odottelen tässä vielä josko se valkoinen alkaisi näkymään. Luulisin että on 03  mutta katsotaan kun ei kiire ole, ekaan arvostelunäyttelyyn on vielä aikaa, Ery-Sydin näyttelyyn lokakuussa jos pääsis sen kanssa.

Oona ja Bond

Isompia kasvatteja

Ekaksi laitan hiukan kuvia isommista kasvateistani. Kuvat olen ties koska jo saanut mutta en vaan oo saanut aikaiseksi niitä teillä laittaa. Mutta nyt korjataan asia!

Ensin Zorro elikkä virallisesti Ice-Olive's LemmenLoitsu, musta itämaisherra. Parissa kuvassa Zorrolla on mukana poseeraamassa Jalecat's Comet, mustasavu itämainen herra.
Kiitos paljon kuvista Minna :)



Ja sitten kaksi 'veljestä' vaikka sukua eivät olekaan keskenään, ovat elämänsä yhdessä eläneet.
Vito, Ice-Olive's Absolut Miracle, suklaasavu-van itämainen herra veljensä Bobin eli Bachelor Bob Luna Queen, musta-valkea itämainen. Kiitos Leena kuvista :)

19.7.2010

Suuria päätöksiä ja pari kuvaakin

Jahas ja taas on päässyt nämä kirjoitukset jäämään. Helle on verottanut toimintoja, töissä on erittäin lämmin ja huono ilma niin en ole jaksanut ajatella mitään päivityksiä. Muuten on suhkotkiva ollut että on lämmintä, saa pitää partsin ovea auki aina kun olen kotona ja kissat saavat olla siellä jos tykkäävät.

Pennut täyttävät tänään 9 viikkoa. Kunnollisia viikkoiskuvia nyt ei ole, katsotaan jos joku päivä saisi otettua kuvat. Pennuista ei ole vielä yhtään varattuna, paitsi se johon itse päädyin että jää kotiin. Eli sain vihdoin tehtyä ison päätöksen ja valittua kolmen tytsin väliltä. Ja kotiin jää TriggerHippie, eli syssityttö. En niin kauheasti tuosta syssistä rotuna välittäisi, mutta se on ainut valkolaikku porukassa ja no, ehkäpä tyypiltään paras. Kovin olen miettinyt KarmaKillerin kohtaloa, ja siitä tykkään kanssa tosi paljon. Mutta isolla M:llä. Sen silmät. Ne ovat Venlan kopiot, eli tihrusilmät ja koska mulla ei ole tarkoitus kasvattaa tihrusilmiä niin mulle riittää Venla tihrusilmineen. Mutta olisi toooosi kivaa jos Tytteli löytäisi näyttelykodin koska sitä olisi kyllä ilo nähdä niissä (samoin kyllä muitakin). Kaikki pennut ovat 'viattomia' eli siis niiltä en ole löytänyt häntäknikkejä taikka muita virheitä.

Pari kyselyä tässä on tullut, ja vastailen niihin tässä alkuviikosta.
Ja sellainen asia, että syy miksi pyydän ensikontaktit mieluiten sähköpostilla on se että saan rauhassa vastailla niihin kun jaksan. Vastauksessa voi mennä hyvin viikko, jos en jaksa viikolla keskittyä kirjoitteluun vaikka koneella olisinkin. Joten jos haluat minulta pennun, etkä vain kysele muuten vaan, ja posti on minut tavoittanut niin yleensä kyllä vastaan jos kysely on vain asiallinen. Ja valitettavasti viestit sulla on ihqui pentui, mitä maksaa -  ,  - mitä pennut maksaa ja eikä mitään muuta tai edes nimeä kuka viestin on lähettänyt eivät ole mielestäni asiallisia. Se että ekassa viestissä kysyy pennun hintaa, se ei haittaa mitenkään, jos siinä on myös jotain muutakin. En kuitenkaan teetä ja myy pentuja liukuhihnalta joten haluan jotain tietää kodista joka kysyy pentua. Soittaakin tottakai saa, päivisin en välttämättä vastaa - jo ihan senkin takia että en välttämättä kuule puhelimen soittoa. Ja jos näin käy niin perään voi laittaa vaikka tekstarin että 'koitin soittaa pennuista ja soittelen myöhemmin uudestaan terveisin se ja se' tai muuta vastaavaa. Silloin tiedän että olet ollut pentukyselijä etkä lehtimyyjä (joita soittaa todella todella paljon). Mutta pelkkään tekstari kyselyyn en vastaa. No, mutta se siitä 'avautumisesta' ja sitten taas muuta ;)

Pennut saavat näillä näkymin ekan rokotteensa ensi viikolla. Siitä sitten kolmisen viikon kuluttua tehosteet ja ne samalla sirutetaan sekä tehdään pintapuolinen eläinlääkärin tarkistus. Luovutuksessa ovat näillä näkymin syyskuun puolella. Hiukan olen miettinyt (en ilmoita - ilmoitan - en ilmoita vehtauksella) jos lähtisin Hipin (joka tarvis jonkun kivemman kutsumanimen..) kanssa käymään Tampereen näyttelyssä toisena päivänä. Täytyy tässä vielä pohtia lähdenkö. Tosin aikaa tässä nyt ei niin kauheasti ole pohtimisiin, mutta katsotaan katsotaan. Muita en nyt sinne saa vaikka niin olin joskus ajatellut, mutta ehkä sitten johonkin toiseen näyttelyyn sitten. Rekisterikirjatkin saapuivat viikko sitten.

 31.7-1.8 olen Surokin näyttelyssä Helsingin jäähallilla Kaapon kanssa. Muita ei lähde tällä kertaa mukaan, tai eipä muita tällä hetkellä olekaan ketä ottais. Hilda muistuttaa lähinnä maatiaiskissaa, Elli kertoi viimeksi mielipiteensä näyttelyitten suhteen ja Venlalla on silloin vielä alle luovutusikäisiä pentuja (ja maitoa tulee vielä reippaasti :D ). Ja Spider & Jade eivät käy ollenkaan. Joten Kaapo saa taas spesiaaliviikonlopun ihan mun kanssa kahdestaan, ja se kyllä nauttiikin siitä.

Ja jos nyt lopettaisin nämä sepustukset ja muutama kuva :)
Oona, eli Hate 2 B Nice (varattavissa). Porukan solakoin, pitkä kroppa ja pitkät koivet. Samoin häntä on mun makuuni, eli pitkä piiska. Viipeltäjä, jota ei meinaa saada kiinni jos haluais, lähtee karkuun kamalaa vauhtia!
Oona Kaapon kanssa. Tässä kuvassa muuten näkyy hyvin ero mitä liloissa voi olla. Kaapo on väritään ruskeampi lämpimämpi lila, Oona taas kylmempi hieman siniseen vivahtava lila.
Ja on ne niin söpöi kun ne nukkuu ;) Kuvassa kaikki muut paitsi Tytti (KarmaKiller)
Bond, SuperBlond, joukon ainut kolli ja sen huomaa koosta. On oikea kollinmöhkäle. Ja kanssa aina menossa. Kun huiskan ottaa esiin, niin muita ei näykään kun Bond siinä edessä sitä kiinni yrittää.
Tytti, KarmaKiller, taitaa olla tällä hetkellä porukan rauhallisin. (eikä vain kuvauksen aikaan ;))
Hippi, TriggerHippie, taitaapi olla niin että tämä joka mulle jää on porukan pahis. Keksii kaikkea hölmöä ja pahojansa. Ja tietty siskot ja veli seuraa ja tekee perässä.
Ronja, Razorblade Kiss, tykkää olla sylissä ja vieressä. Taitaa olla rauhallisin Tytin jälkeen.

Siinä nyt hiukan luonnekuvauksia pennuista, ne on kaikki hyvin vilkkaita - tulevat emoonsa, ja kaikilla on ne omat piirteensä joista nyt hiukan kuvien kohdalla olikin. Ja parhaitenhan luonteet näkee kun näkee kissan livenä. Koitan joku päivä ottaa lisää kuvia :)

5.7.2010

No niin

Nyt on kotisivut päivitetty (joka elää hiljaiseloa välillä yhtälailla kuin tämä blogikin) niin tännekin sitten jotain. Edellisessä postauksessa oli linkki pentujen 7 viikkoiskuviin. Linkillä on helpompi laittaa, kun en tykkää enkä tule edelleen toimeen tän bloggerin kuvasysteemin kanssa. Yhden kuvan laitan, kaikki viis samassa.

Tänään siis tulee pennuille 7 viikkoa täyteen. Kyllä se aika menee nopeesti, isoja naperoita ovat jo. Painoissa Oona ( Hate 2 B Nice) on tällä hetkellä pienin - 7 vkos paino 708g, Tytti (KarmaKiller) 708g, Ronja (Razorblade Kiss) 730 ja isoimpana jölköttää porukan kolli Bond (SuperBond) 806g. Näilläkin nousuilla mitä viime viikosta painot on noussut niin ei mene kuin parisen viikkoa kun kilo menee rikki.
Vauhtia täältä ei lopu, silloin kun nämä eivät nuku niin meno on hurrrrjaaa. Varsinkin aamuisin tuntuu että makuuhuoneen lattialla ja sängyssä menee nopeennettu filmi, sellasta tahtia täällä mennään. Aikuiset, varsinkin Venla on helisemässä - ne kun ei usko enää sitä ollenkaan vaan tekevät mitä itse haluavat ;)
Mitään suuria luonne-eroja en ole näissä huomannut, jokaisella on toki omansa mutta ovat aika viipeltäjiä ja riiviöitä kaikki. Eli normaaleja kissanpentuja ;)  Rauhallisin on tällä hetkellä Tytti ja vilkkain Hippi.

Kiinteä ruoka maistuu todella hyvin, ja ollaan maisteltu vähän kaikenlaista sapuskaa. Ja kukaan ei pahemmitenkaan ole nirsoillut. Tällä viikolla olisi tarkoitus madottaa nämä ensimmäisen kerran.
Pennut pääsivät valloittamaan viime viikolla ihan koko asunnon. Rappusten kaiderakoihin tuli väsättyä hienot pahviviritykset (etteivät pääse tippumaan..) ja nyt pääsevät siis myös alakertaan. Yläkerta on jo valloitettu ties kuinka kauan sitten jo. Rappusia opittiin mennä ylös alas tosi nopeesti ja nyt menevät rivakasti edestakaisin. Ja sänky on myös vallattu. Parveke on vielä ainut mihin en ole niitä päästänyt vapaasti kulkemaan, mutta eiköhän sinnekin pääse jo lähiaikoina kun alkavat olemaan jo sen verran isoja etteivät mahdu raoista läpi.

Varaustilanne on se että pennuista ei ole vielä kukaan löytänyt kotiaan. Tällä hetkellä kotiansa etsii Ronja, Oona ja Bond. Tytti ja Hippi on varattuina itselleni tällä hetkellä kummatkin. Mielessäni toivon että kaikki muille maille muuttavat löytäisivät näyttelyistä kiinnostuneet kodit koska haluaisin näitä nähdä näyttelyissä tulevaisuudessa :)
Eli jep, nyt olen päätynyt siihen että jompikumpi naamiotytöistä jää. Mutta kumpi se on niiiiiiiiiiiiiiin vaikeaa. Tytti on kuin kopio Venlasta, mä en löytänyt kuvia Venlasta suurinpiirtein tuon ikäisenä mistään (vaikka mielestäni olen johonkin ne tallentanut) mutta ne on mun silmissä kuin kaksi marjaa. Sitten Hippi, ainut bicolour toiveeni tulevaisuudelle tästä pentueesta. Itse en henk koht niin kauheasti sysseistä välitä, mutta jotain siinä on mistä tykkään. Valkoisen määrästä ei ole hajuakaan muuta kuin että sillä on valkoista ja sitäkään en tiedä onko se raitanassu vai ei. Lilanaamio bicolouriksi sen rekisteröisin joten katotaan sitä sitten miten alkaa väriä tuleen kroppaan. Huoh, sanon minä - ei ole helppoa ja oikein kahta en pysty pitämään.

Jep, siinä taas jotain. Koska mulla ei ole kotisivuilla minkään asteista pentuinfoa (kun en ole saanut aikaiseksi kirjoitettua) niin voisin tähän laittaa tuon kuvan jälkeen hiukan jotain.
Ja kuvassa vasemmalta oikealle: Oona, Ronja, Bond, Tytti ja Hippi.

Ja sitten ulkomaanlukijoillekin hieman jtn.. To my foreigncountry readers, I know there is some out there! U find link to kittens 7 week photos in last post (named pikaisesti) in here!


Pientä pentuinfoa:
- Ice-Olive's pennut muuttavat aikaisintaan 15 viikon ikäisinä uusiin koteihin.
- Pennut rokotetaan siinä 10 viikon ikäisenä ensimmäisen kerran ja tehoste siinä 13 viikon ikäisenä. Rokote jota käytän on Purevax RCP
- Pennut on madotettu pariin kolmeen kertaan ennen luovutusta, vaihtelevasti eri matolääkkeillä joskus axilur joskus flubenol riippuu vähän mitä sattuu olemaan.
- Jokainen pentu myös mikrosirutetaan, meni pentu sitten ihan kotikissaksi tai näyttelykissaksi
- Pennut on rekisteröity Suomen Kissaliittoon joka on Fifen alainen.
- Pentujen vanhemmat ovat FIV/FELV ja microsporum canis negatiivisia, sekä veriryhmä testattuja.
- Pennut saavat muuttaessaan mukaan rekisterikirjan, todistuksen mikrosirutuksesta, eläinlääkärin tekemän päälipuolisen tarkistustodistuksen, selviytymispakkauksen ym pientä.
- Lemmikki/näyttelykastraateiksi menevät pennut on leikattava 10 kuukauden ikään mennessä.
- Pennut elävät keskellä normaalia elämää, riippuen pennuista pääsevät olemaan muiden kissojen kanssa siinä 3-4 viikkoisesta ensin pienemmällä reviirillä ja kun osaavat liikkua tarpeeksi hyvin pääsevät valloittamaan muut asuintilat siinä 4-5 viikkoisista.

4.7.2010

Pikaisesti

Ihan näin pikaisesti pistän teille linkin facebookkiin josta löydätte pentujen 7 viikkoiskuvat. Kirjottelen sitten alkuviikosta enemmän.