BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

18.5.2010

?-Pentue

?-pentue (eli ex M-pentue, nimistä ei ole mitään hajua vielä joten se selviää sitten joskus) saapui viime yönä sektion kautta tänne suureen maailmaan. Venla aloitti valmistelemaan synnytystään jo su-ma yönä ja mitään ei tapahtunut enempää kuin vasta eilen illalla jolloin alkoi suuremmat supistelut. Ainut mitä Venla sai työnnettyä ulos oli kalvokupla ja koska sillä alkoi voimat hiipumaan ihan täysin ponnisteluistaan huolimatta niin päätysimme sitten lopulta Turkuun päivystävälle eläinlääkärille joka sitten leikkasi vauvat ulos. Koko matkalla Loimaalta Turkuun Venlalla ei tullut enää ollenkaan supisteluita eikä myöskään eläinlääkärin vastaanotolla. Syytä ei sen enempää ole, kuin että Venlalla ei riittänyt energia ja supistusten heikkous. Venla on ottanut vauvat hienosti, mitään isompia ongelmia ei ole ollut kuin että pennut pisti yöllä reippahasti vastaan tissille menoa mutta nyt kaikki tietävät jo mistä sitä maitoa lorisee. Ja sitä Venlalla riittää ja myös ruokahalu on mieletön.

Pentuja syntyi kuusi, kolme itämaista ja kolme siamilaista/seychelliä. Illan hämärtyessä tutkailen paremmin naamiopentuja CSI:n tyyliin lampulla onko niissä valkoista. Tuossa jo hieman tutkailin, pesä on sen verran hämärä ja hieman heikolta tuo valkoisen määrä näytti siellä, mutta sitä tutkailen vielä pitikö silmäykseni paikkansa vai onko kuitenkin pesässä seychellois. Itämaisethan ovat kaikki ilman valkoista, kaksi lilatäplikästä ja yksi solidi lila (Kaapo Kakkonen <3 ). Sukupuolet on vielä auki, en ole niitä kauheasti katsonut muuta kuin että simskuissa olisi ainakin yksi tyttö ja poika, toinen lilatäplikkäistä olisi tyttö ja Kaapo Kakkonen mahdollisesti poika. Tosin tästä KK:sta en ole yhtään varma onko oikein, jos näin on että kyseinen vaava on tosiaan poika (mun tuurilla se on tyttö) niin se jää kotiin jos sille ei tule mitään virhettä. Loput on vielä arvoitus. Tutkailen persuksia tässä jossain vaiheessa paremmin.
Syntymäpainot oli hyvät, pienin oli 89g ja suurin 103g.
Kaikki pennut ovat virkeitä viipeltäjiä, pienin eli simskutyttö paahtaa täysillä jo ympäri pesää vaikka ikää ei ole kuin reilu puolivuorokautta. 'Pahaa' pelkään että siitä tulee pahempi kuin Venlasta luonteeltaan :D .
Mutta nyt katsellaan pentujen kasvamista ja kehittymistä.

Tässä aamupäivällä otettu kuva mammasta ja vauvoista. Yksittäiskuvia ottelen jossain vaiheessa kun jaksan. Kaksi yötä valvomista ja vahtimista (lyhkäsiä torkkuja silloin tällöin) niin ei oikein jaksa ajatella mitään ylimäärästä ;)

1 kommenttia:

maarit kirjoitti...

Hirmuisesti onnea pennuista!! Minä olen huomannut että homeopaattisista on hurjasti hyötyä tuossa synnytys hommassa. Seuraavalla kerralla voisi ehkä auttaa Venlaakin jaksamaan paremmin ja ne myös huomattavasti voimistavat supistuksia.